tempo problems !!

Give us your opinions on the new forums here.

Moderators: Peter Thomsen, miker

SunIsAllWeNeed
Posts: 1
Joined: Mon Jan 11, 2021 11:33 am
Operating System: Mac

tempo problems !!

Post by SunIsAllWeNeed » Mon Jan 11, 2021 11:40 am

Sorry, but I'm having TEMPO PROBLEMS.

I have a simple song, and the first measure starts stupidly slow, then speeds up stupidly fast.

so I seem to fix it .... BUT !!! ... when I export the audio, and it is STILL CRAZY TEMPO NONSENSE. !!

Why would the audio be different than the midi ????

please help

thank you

Re: tempo problems !!

by Sponsor

Forum Sponsor
 

User avatar
Peter Thomsen
Posts: 5553
Joined: Fri Jul 25, 2003 6:47 pm
Finale Version: Finale v26.3.1.643
Operating System: Mac

Re: tempo problems !!

Post by Peter Thomsen » Mon Jan 11, 2021 3:13 pm

Welcome to the forum!

Please specify the steps you’ve already taken (to solve the problem), so that we can rule out things.

Have you e. g. tried
- closing the document, and opening it again?
- quitting Finale, and launching it again?
- rebooting the computer?
- exporting as a MIDI file, and examining the tempi in the MIDI file? (a test! - not a solution!)
- or?
Mac OS X 10.15.7 (Catalina), Finale user since 1996

User avatar
zuill
Posts: 4224
Joined: Sat Dec 10, 2016 9:35 pm
Finale Version: Finale 2011-v26.3.1
Operating System: Windows

Re: tempo problems !!

Post by zuill » Mon Jan 11, 2021 4:39 pm

Also, knowing what version of the OS and what version of Finale you have might be a factor. Some versions of Finale are not compatible with some versions of the Mac OS.

Zuill
Windows 10, Finale 2011-v26.3.1
"When all is said and done, more is said than done."

Post Reply