Finale Forum Store | Buy Sheet Music

moving layers from Soprano to Alto

The place for beginner Finale users. ("How do I...")

Moderators: miker, Peter Thomsen

moving layers from Soprano to Alto

Postby amitbtz » Mon Feb 04, 2019 11:38 am

Hi

I have a divisi in my Alto line. and aI would like to move only first alto to mezzo soprano. How do I do it?

Thanks!

Amit
amitbtz
 
Posts: 5
Joined: Sat Dec 23, 2006 2:25 pm

Re: moving layers from Soprano to Alto

by Sponsor

Forum Sponsor
 

Re: moving layers from Soprano to Alto

Postby Peter Thomsen » Mon Feb 04, 2019 2:18 pm

Your post title says “… from Soprano to Alto”, but your post text says “… first alto to mezzo soprano …”.
Which direction do you mean? - Soprano to Alto? - or Alto to Soprano?

I suppose that you are using the “full Finale”, right?

And you are using layers, right?

No matter in what direction you need to move the music, you can probably get it done by using these two commands:

- Edit menu > Move/Copy Layers…

- Document menu > Show Active Layer Only
(Show Active Layer Only also means Edit Active Layer Only)
Mac OS X 10.13.6 (High Sierra), Finale user since 1996
User avatar
Peter Thomsen
 
Posts: 5861
Joined: Fri Jul 25, 2003 6:47 pm
Location: Danmark
Finale Version: Finale v26.1
Operating System: Mac



Similar topics


Return to Beginners

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


Music Engravers and Music Copyists
   Finale - Sibelius - Cakewalk - Archives - Finale Books - Contact


Copyright © 1994 - 2019 by C.M. Press, LLC