Finale Forum Store | Buy Sheet Music

no playback sound

General notation questions, including advanced notation, formatting, etc., go here.

Moderators: miker, Peter Thomsen

no playback sound

Postby george ports 33 » Thu Feb 08, 2018 12:34 am

I can''t get sound on playback. Am sure it is the setting. It worked before. It works on all other programs but not Finale.
I use Win 2014.5.
Am sure this problem has been posted many times. Just not sure how to find the answer.
Any help will surely be appreciated.
Thank you,
George
george ports 33
 
Posts: 41
Joined: Wed Oct 05, 2016 1:33 am
Finale Version: finale 25.5
Operating System: Windows

Re: no playback sound

by Sponsor

Forum Sponsor
 

Re: no playback sound

Postby Bill Stevens » Thu Feb 08, 2018 2:09 am

This could be caused by any of a number of things, so the best thing is for you to send the file, or a sample file.

Bill
Bill Stevens
 
Posts: 85
Joined: Wed Dec 28, 2016 1:37 pm
Location: North Carolina
Finale Version: 25.4
Operating System: Mac

Re: no playback sound

Postby george ports 33 » Thu Feb 08, 2018 5:52 pm

Am going to try to include an attachment. Hope I can do it.
Thanks again for your help.
George
Attachments
Georgia CM with Coda from enc.musx
(94.57 KiB) Downloaded 25 times
george ports 33
 
Posts: 41
Joined: Wed Oct 05, 2016 1:33 am
Finale Version: finale 25.5
Operating System: Windows

Re: no playback sound

Postby zuill » Thu Feb 08, 2018 6:26 pm

I get playback. You've chosen piano for the sound, but it seems this is for guitar. Also, the repeat scheme is confusing, and it doesn't play back the route correctly. I'm not really sure about the coda, and where it actually is.
Zuill
Windows 7, Finale 2011-v25.5
"When all is said and done, more is said than done."
User avatar
zuill
 
Posts: 2005
Joined: Sat Dec 10, 2016 9:35 pm
Location: Southern California
Finale Version: Finale 2011-v25.5
Operating System: Windows

Re: no playback sound

Postby Bill Stevens » Thu Feb 08, 2018 7:23 pm

Like Zuill, I get (piano) playback.

Maybe go to the score manager and try a different device and/or sound, and make sure that the tracks aren't muted. However, if they were muted then they would have been muted on the file you posted.

Under MIDI/Audio go to Audio Setup and make sure the output is right.

On a brand new file does playback work? Or is playback muted on every Finale file?

Bill
Bill Stevens
 
Posts: 85
Joined: Wed Dec 28, 2016 1:37 pm
Location: North Carolina
Finale Version: 25.4
Operating System: Mac

Re: no playback sound

Postby george ports 33 » Fri Feb 09, 2018 1:54 am

It looks like the problem is the setup of my Bose SoundLink Mini speaker. It is a great speaker but, has always been finicky. I tried using a real cheap speaker that I have for testing and it worked.
I disconnected the cheap speaker and tried the Bose again to no avail. It isn't working on other sound programs either now. This happened before and I was able to bring in the sound in an Audacity song I did which played and then worked in Finale. So frustrating.
George
george ports 33
 
Posts: 41
Joined: Wed Oct 05, 2016 1:33 am
Finale Version: finale 25.5
Operating System: Windows

Re: no playback sound

Postby george ports 33 » Sat Feb 10, 2018 12:00 am

A shut down/ restart of my computer solved the speaker problem. It works fine now but, not in Finale. Sure don't want to have to re install the Finale program again. Any other suggestions would really be appreciated.
Thanks,
George
george ports 33
 
Posts: 41
Joined: Wed Oct 05, 2016 1:33 am
Finale Version: finale 25.5
Operating System: Windows



Similar topics


Return to General Finale Help

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot], N Grossingink and 11 guests


Music Engravers and Music Copyists
   Finale - Sibelius - Cakewalk - Archives - Finale Books - Contact


Copyright © 1994 - 2018 by C.M. Press, LLC