Finale Forum Store | Buy Sheet Music

Measure Region Numbering

General notation questions, including advanced notation, formatting, etc., go here.

Moderators: miker, Peter Thomsen

Measure Region Numbering

Postby mark carlson » Tue Mar 05, 2019 8:56 pm

I am trying to set four different measure-number regions in this piece, each to start with the number 1. I have each one properly set, but no matter that I set the starting number at "1", the measure numbers don't respond to that and are continuous throughout all four regions. I'm attaching a screen shot of what I see in the measure regions window; it all looks correct to me, but I must be missing something.

What am I doing wrong?

Thanks,

Mark
OS 10.14
Finale 26
Attachments
Screen Shot 2019-03-05 at 12.46.48 PM.png
Screen Shot 2019-03-05 at 12.46.48 PM.png (57.51 KiB) Viewed 263 times
mark carlson
 
Posts: 132
Joined: Tue Feb 14, 2017 2:04 am
Finale Version: Finale 26
Operating System: Mac

Re: Measure Region Numbering

by Sponsor

Forum Sponsor
 

Re: Measure Region Numbering

Postby motet » Tue Mar 05, 2019 10:41 pm

I've occasionally encountered something like this. If the score merger created any regions, that's suspect. Try deleting them all and re-entering them. There's a JW plug-in that might help, though I've never used it.
User avatar
motet
 
Posts: 2730
Joined: Tue Dec 06, 2016 8:33 pm
Location: Northern California
Finale Version: 2014.5,2011,2005
Operating System: Windows

Re: Measure Region Numbering

Postby mark carlson » Tue Mar 05, 2019 10:43 pm

Aha! I just discovered that it doesn't make "1" the start number for a region until you click on "style", even if what you want is the default thing displayed there. That's pretty silly, isn't it?
mark carlson
 
Posts: 132
Joined: Tue Feb 14, 2017 2:04 am
Finale Version: Finale 26
Operating System: Mac

Re: Measure Region Numbering

Postby mark carlson » Tue Mar 05, 2019 10:56 pm

Thanks, Motet!
mark carlson
 
Posts: 132
Joined: Tue Feb 14, 2017 2:04 am
Finale Version: Finale 26
Operating System: Mac

Re: Measure Region Numbering

Postby motet » Tue Mar 05, 2019 11:31 pm

Probably you just need to navigate out of the box, or perhaps press Enter, for it to take. A tab should work as well as clicking on Style.
User avatar
motet
 
Posts: 2730
Joined: Tue Dec 06, 2016 8:33 pm
Location: Northern California
Finale Version: 2014.5,2011,2005
Operating System: Windows

Re: Measure Region Numbering

Postby mark carlson » Wed Mar 06, 2019 1:59 am

motet wrote:Probably you just need to navigate out of the box, or perhaps press Enter, for it to take. A tab should work as well as clicking on Style.


Thanks! Enter and tabbing didn't work, but clicking on Style did. I am relieved that all of my problems in this piece are solved (I hope!).

Mark
mark carlson
 
Posts: 132
Joined: Tue Feb 14, 2017 2:04 am
Finale Version: Finale 26
Operating System: Mac

Re: Measure Region Numbering

Postby michelp » Wed Mar 06, 2019 10:48 am

Just curious : where is "Style" ?
Michel
MacOsX 10.11.6, Finale 25.5, 2014.5, Mac Mini Intel Dual Core i7 3Ghz, 16 Go Ram. Azerty kb. Full TGTools. MOTU Midi Express XT USB, Roland Sound Canvas SC-88vl, MOTU Audio Express. 2 monitors (27' pivot, 24')
User avatar
michelp
 
Posts: 1529
Joined: Fri Jul 25, 2003 3:35 pm
Location: Belgium
Finale Version: 25.5, 2014.5
Operating System: Mac

Re: Measure Region Numbering

Postby motet » Wed Mar 06, 2019 6:52 pm

Just to the right of "Starting number."
User avatar
motet
 
Posts: 2730
Joined: Tue Dec 06, 2016 8:33 pm
Location: Northern California
Finale Version: 2014.5,2011,2005
Operating System: Windows

Re: Measure Region Numbering

Postby michelp » Wed Mar 06, 2019 7:22 pm

So obvious ! ;)
Michel
MacOsX 10.11.6, Finale 25.5, 2014.5, Mac Mini Intel Dual Core i7 3Ghz, 16 Go Ram. Azerty kb. Full TGTools. MOTU Midi Express XT USB, Roland Sound Canvas SC-88vl, MOTU Audio Express. 2 monitors (27' pivot, 24')
User avatar
michelp
 
Posts: 1529
Joined: Fri Jul 25, 2003 3:35 pm
Location: Belgium
Finale Version: 25.5, 2014.5
Operating System: Mac

Re: Measure Region Numbering

Postby mark carlson » Thu Mar 07, 2019 2:16 am

michelp wrote:So obvious ! ;)


And why should you have to click on it, when it's already set to what you want? ;)
mark carlson
 
Posts: 132
Joined: Tue Feb 14, 2017 2:04 am
Finale Version: Finale 26
Operating System: Mac



Similar topics


Return to General Finale Help

Who is online

Users browsing this forum: Bill Reed, Google Adsense [Bot] and 8 guests


Music Engravers and Music Copyists
   Finale - Sibelius - Cakewalk - Archives - Finale Books - Contact


Copyright © 1994 - 2019 by C.M. Press, LLC