finale won't play again after exporting audio

General notation questions, including advanced notation, formatting, etc., go here.

Moderators: miker, Peter Thomsen

jmus
Posts: 18
Joined: Thu Jun 29, 2017 7:08 pm
Finale Version: V26
Operating System: Windows

finale won't play again after exporting audio

Post by jmus » Tue May 21, 2019 2:04 pm

Trying to send some parts to singers and needing to export as audio.
I exported the first audio fine, but when I try to start Finale playback again to export the next voice it just won't play. Have to close program and restart.

Re: finale won't play again after exporting audio

by Sponsor

Forum Sponsor
 

ebiggs1
Posts: 457
Joined: Tue Dec 06, 2016 8:57 am
Finale Version: Finale 2014.5 - 26.1
Operating System: Windows

Re: finale won't play again after exporting audio

Post by ebiggs1 » Tue May 21, 2019 4:33 pm

My 26.1 hasn't done that but it doesn't play if I have several charts on the screen. If you try to play one and then click on the window of another it won't play that one until it reloads the driver (I guess). In other words I can't listen to a few notes of one chart and simply do the same in another chart. Won't work. Sometimes I have to go to the MIDI/Audio tab and select midi and then go back to VST. Finale will work correctly again after that. You might try that trick. You might look at your VST, Banks & effects to see if the volume got set back to zero. I really don't understand why Finale ever does that? But it does!

Also I don't know for sure if it is machine or Finale? :o
Finale 2014.5 - Finale 26
Window 10

Post Reply