Playback Stops After Bar 51!?!

General notation questions, including advanced notation, formatting, etc., go here.

Moderators: Peter Thomsen, miker

marvin_arnold
Posts: 3
Joined: Tue Feb 17, 2009 2:19 pm

Playback Stops After Bar 51!?!

Post by marvin_arnold » Tue Feb 17, 2009 2:42 pm

Hello everybody,

I hope someone has a solution for my problem. When playing back some of my orchestral scores (wheter it be with the Garritan plugin or with Apple's software synth), playback just stops after bar 51. :shock:
When I try to enter a bar number larger than 51 in the playback window, it gets reset to 52:1 before playback, and then playback doesn't start at all.
It is always bar 51, on several different scores. Apart from this, I cannot pin it down any better, since some scores just work fine and some don't. Exporting to Audio File works, though.

Any suggestions would be fine...

Thanks,
M:A:
Finale 2008b.r1
PowerMac G5 2x2.0 GHz

Re: Playback Stops After Bar 51!?!

by Sponsor

Forum Sponsor
 

User avatar
Peter Thomsen
Posts: 5678
Joined: Fri Jul 25, 2003 6:47 pm
Finale Version: Finale v26.3.1.643
Operating System: Mac

Playback Stops After Bar 51

Post by Peter Thomsen » Tue Feb 17, 2009 3:14 pm

Just an idea:

What are your settings in
Program Options > View > Measure Numbers
?

Selecting "Display Actual Measure Numbers" might fix the problem.
Mac OS X 11.5.2 (Big Sur), Finale user since 1996

marvin_arnold
Posts: 3
Joined: Tue Feb 17, 2009 2:19 pm

Post by marvin_arnold » Tue Feb 17, 2009 3:28 pm

Thank you for answering.

I just tried it but it didn't work, unfortunately.

M:A:
Finale 2008b.r1
PowerMac G5 2x2.0 GHz

User avatar
michelp
Posts: 1704
Joined: Fri Jul 25, 2003 3:35 pm
Finale Version: 26.3.1, 25.5, Catal
Operating System: Mac

Re: Playback Stops After Bar 51!?!

Post by michelp » Tue Feb 17, 2009 9:09 pm

This is probably not going to be it, but just in case : Is your Playback controls fully unfolded ? The little arrow on the bottom left allows you to access more options, a.o. playback until "end of piece" or until a specific measure.
Michel
MacOsX 10.14.6, Finale 26.3.1, 25.5, Mac Mini Intel Dual Core i7 3Ghz, 16 Go Ram. Azerty kb. Full TGTools. MOTU Midi Express XT USB, Roland Sound Canvas SC-88vl, MOTU Audio Express. 2 monitors (27' pivot, 24')

marvin_arnold
Posts: 3
Joined: Tue Feb 17, 2009 2:19 pm

Post by marvin_arnold » Tue Feb 17, 2009 9:23 pm

I must confess that I feel rather stupid now. That was exactly the problem. I never touched these controls (I hadn't realized they were there, actually, even though I had used other controls from that part of the window, like tempo, etc...) and I haven't the slightest idea how they got set in the first place...

Plays all the way through now, smooth as a baby's behind. :D

Thank you very very very much!

M:A:
Finale 2008b.r1
PowerMac G5 2x2.0 GHz

User avatar
michelp
Posts: 1704
Joined: Fri Jul 25, 2003 3:35 pm
Finale Version: 26.3.1, 25.5, Catal
Operating System: Mac

Post by michelp » Tue Feb 17, 2009 9:31 pm

Sometimes a shot in the dark can bring some light.
On a side note, I always wondered why the Playback control windows always opens up in its minimized form, even after you save preferences with the window unfolded...
Michel
MacOsX 10.14.6, Finale 26.3.1, 25.5, Mac Mini Intel Dual Core i7 3Ghz, 16 Go Ram. Azerty kb. Full TGTools. MOTU Midi Express XT USB, Roland Sound Canvas SC-88vl, MOTU Audio Express. 2 monitors (27' pivot, 24')

craigmday
Posts: 3
Joined: Thu Aug 26, 2021 5:37 pm
Finale Version: 27.0.0.708
Operating System: Windows

Re: Playback Stops After Bar 51!?!

Post by craigmday » Sun Sep 05, 2021 6:07 pm

Thank you, all! I had the same problem and this fixed it. Much appreciated.

Post Reply