Music spacing problem??

Discuss technical issues with keyboards, sound, video cards, etc.

Moderators: miker, Peter Thomsen

jelopez19
Posts: 1
Joined: Fri Jun 05, 2015 3:55 am
Finale Version: 2012
Operating System: Mac

Music spacing problem??

Post by jelopez19 » Fri Jun 05, 2015 4:08 am

Hi All, I've had this issue for many years and I still don't know how to fix it. When I'm editing linked parts, the music spacing gets crazy when I place the Speedy Entry cursor and then remove it. I have attached a file to show what usually happens. The way I fix this is by manually editing the amount of measures per system, but I'm that there has to be an easier and more efficient way of doing this. Is there some sort of "smart" music spacing tool?? I really appreciate your help!!
Attachments
99999.jpg
99999.jpg (62.54 KiB) Viewed 2033 times

Re: Music spacing problem??

by Sponsor

Forum Sponsor
 

User avatar
Peter Thomsen
Posts: 5692
Joined: Fri Jul 25, 2003 6:47 pm
Finale Version: Finale v26.2
Operating System: Mac

Re: Music spacing problem??

Post by Peter Thomsen » Fri Jun 05, 2015 6:33 am

Welcome to the forum!

Please specify the steps you've already taken, so that we can rule out things.

have you e. g. tried an Update Layout (in Finale 2012 it is in the Utilities menu)?
Mac OS X 10.14 (Mojave), Finale user since 1996

dgatwood
Posts: 13
Joined: Thu Sep 25, 2008 5:30 am
Finale Version: 2012
Operating System: Mac

Re: Music spacing problem??

Post by dgatwood » Wed Sep 02, 2015 7:57 am

jelopez19 wrote:Hi All, I've had this issue for many years and I still don't know how to fix it. When I'm editing linked parts, the music spacing gets crazy when I place the Speedy Entry cursor and then remove it. I have attached a file to show what usually happens. The way I fix this is by manually editing the amount of measures per system, but I'm that there has to be an easier and more efficient way of doing this. Is there some sort of "smart" music spacing tool?? I really appreciate your help!!
Looks like what happens when you have too many notes in a measure. Do you have it set to warn when you add too many beats?

Post Reply