Missing rehearsal letters in parts

Discuss technical issues with keyboards, sound, video cards, etc.

Moderators: miker, Peter Thomsen

chrisrivera
Posts: 4
Joined: Thu Feb 10, 2011 3:35 pm

Missing rehearsal letters in parts

Post by chrisrivera » Thu Feb 10, 2011 3:38 pm

Hi All,
I am using finale 2009.

My rehearsal letters show up in score view, but when I view individual parts the rehearsal letters are missing.

I checked the settings and they are all set to "show in score and parts"

Not sure what could be causing this. It seems like they dissapeared from the parts when I changed the amount of measures per page in score view.

I went back and deleted them all and then put them all in AGAIN, but does anyone know what this is happening?

Re: Missing rehearsal letters in parts

by Sponsor

Forum Sponsor
 

chrisrivera
Posts: 4
Joined: Thu Feb 10, 2011 3:35 pm

Post by chrisrivera » Tue Feb 22, 2011 3:00 pm

Anyone?

User avatar
michelp
Posts: 1548
Joined: Fri Jul 25, 2003 3:35 pm
Finale Version: 25.5, 2014.5
Operating System: Mac

Post by michelp » Tue Feb 22, 2011 5:49 pm

I assume that these Rehearsal Marks have been created using the expression category of the same name.
In that category (Edit category), does Score list 1 have top staff for score, and top staff for parts selected ?
Michel
MacOsX 10.11.6, Finale 25.5, 2014.5, Mac Mini Intel Dual Core i7 3Ghz, 16 Go Ram. Azerty kb. Full TGTools. MOTU Midi Express XT USB, Roland Sound Canvas SC-88vl, MOTU Audio Express. 2 monitors (27' pivot, 24')

chrisrivera
Posts: 4
Joined: Thu Feb 10, 2011 3:35 pm

Post by chrisrivera » Tue Feb 22, 2011 11:24 pm

correct

Warren Barnett
Posts: 400
Joined: Sun Dec 18, 2005 6:42 am

Post by Warren Barnett » Wed Feb 23, 2011 3:05 am

I checked on Finale 2009 and found that if I had a single staff and I entered a rehearsal mark, even if I added new staves and did a "Generate parts, then the rehearsal marks did not show on any parts, even the original. If I then deleted the rehearsal mark and re-entered it, then it appeared in all parts. It would seem that it is a slave to the order that you do things. Did you originally enter the rehearsal marks before you generated parts?
Warren Barnett

Finale 2007, 2008, 2009, 2010, 2011
Garritan Personal Orchestra 4.01
Garritan Jazz & Big Band 3
Garritan Concert & Marching Band 2
Garritan World Instruments
Garritan Steinway Piano Basic Edition
Tapspace Virtual Drumline 2.52

User avatar
michelp
Posts: 1548
Joined: Fri Jul 25, 2003 3:35 pm
Finale Version: 25.5, 2014.5
Operating System: Mac

Post by michelp » Wed Feb 23, 2011 12:29 pm

Also, do you have the latest version of 2009 (b or c) ?
Michel
MacOsX 10.11.6, Finale 25.5, 2014.5, Mac Mini Intel Dual Core i7 3Ghz, 16 Go Ram. Azerty kb. Full TGTools. MOTU Midi Express XT USB, Roland Sound Canvas SC-88vl, MOTU Audio Express. 2 monitors (27' pivot, 24')

chrisrivera
Posts: 4
Joined: Thu Feb 10, 2011 3:35 pm

Post by chrisrivera » Wed Feb 23, 2011 4:21 pm

2009 b r3

JBorum
Posts: 3
Joined: Tue Nov 28, 2017 8:12 am
Finale Version: All since 96 or 98
Operating System: Mac

Re: Missing rehearsal letters in parts

Post by JBorum » Fri Nov 02, 2018 1:33 am

For what it's worth, this oddity can still be true as of fall 2018.

After XML Import, rehearsal letters appear in the score correctly.
After generating parts, they do not appear in the parts.
Deleting and re-entering the rehearsal markings makes them appear in the parts.

Another mysterious and irritating quirk of Finale...

Post Reply