Finale Forum Store | Buy Sheet Music

Tempo playback issues

General notation questions, including advanced notation, formatting, etc., go here.

Moderators: miker, Peter Thomsen

Tempo playback issues

Postby shnootre » Thu Aug 09, 2018 5:41 pm

I am having some interesting tempo playback issues.

Finale doesn't seem to be processing Tempo changes. If, in scroll view, I position the view so the tempo change is the first measure (and choose "leftmost measure" for playback) I get the right tempo. But tempo changes are not being played otherwise, either in scroll or page view.

Also, It doesn't seem like tempo is being chased. If I start playback any time AFTER the tempo change, I am not getting playback in the right tempo.

I did check my playback/record options to make sure that "Chase from Measure 1" is selected. And I've tried toggling the HP option to ignore or incorporate tempo information - same result each way.

New problem for me!
Dan Sonenberg
www.danielsonenberg.org
Finale 25.5
iMac Retina 5k, 27-inch, 2017. 32gb ram, and OSX 10.13.6 and MacBook pro 2018, 13", 2.7GHz Intel Core i7, 16gb ram, OSX 10.13.6
Vienna Ensemble Pro, Logic X, and lotsa samples
shnootre
 
Posts: 45
Joined: Fri Dec 02, 2016 2:55 pm
Finale Version: 25
Operating System: Mac

Re: Tempo playback issues

by Sponsor

Forum Sponsor
 

Re: Tempo playback issues

Postby motet » Thu Aug 09, 2018 5:54 pm

Hard to say without seeing your file. Check the playback tab in the expressions in question.
User avatar
motet
 
Posts: 2450
Joined: Tue Dec 06, 2016 8:33 pm
Location: Northern California
Finale Version: 2014.5,2011,2005
Operating System: Windows



Similar topics


Return to General Finale Help

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 5 guests


Music Engravers and Music Copyists
   Finale - Sibelius - Cakewalk - Archives - Finale Books - Contact


Copyright © 1994 - 2018 by C.M. Press, LLC